Vragen & Antwoorden

betekent letterlijk : ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat, waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

Dat bewijzen ook deze kenmerken :

Sterk en duurzaam

Brandwerend

Vocht- en vlekbestendig

Onderhoudsvriendelijk

Bestand tegen schadelijke invloeden van een groot aantal chemische middelen

Hygiënisch : porie- en naadloos

Fraai én praktisch : warm, tijdloos, mooi en robuust

Repareerbaar (massief en homogeen)

Slijtvast

Thermisch vervormbaar in bijna elke denkbare vorm

Milieuvriendelijk en biologisch verantwoord

De belangrijkste kenmerken van Solid Surface

Door de samenstelling uit twee verschillende stoffen is solid surface een verstandige lange termijnkeuze: het is slijtvast, schoon (want er zitten geen minuscule openingetjes of naden in), vlekwerend en vochtbestendig. De robuustheid van het materiaal zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bijtende stoffen het oppervlakte niet aantasten.

Wat zijn de voordelen van Solid Surface?

Door deze kenmerken heeft solid surface vele voordelen. De plekken in het huis waar solid surface is gebruikt vergen bijna geen schoonmaak of onderhoud. Schoonmaakmiddelen zijn nauwelijks nodig voor dit materiaal, maar wanneer u ze toch gebruikt heeft dit geen aantastende werking, zoals bij veel andere materialen. De materie is hard, maar wanneer er in een uitzonderlijk geval beschadigingen ontstaan, zijn die voor 100 procent te repareren.

Toepassingen van Solid Surface

De acryl-minerale stof is vooral te zien in badkamers. Door de vochtbestendigheid en het hygiënische gemak wordt het veel gebruikt voor badkamermeubilair zoals een Solid Surface wastafel,  Solid Surface waskom, ligbad, legplank, douchebak of toilet fontein.

 

Solid Surface is duurzaam

Tegenwoordig denken veel mensen erover na of hun keuze voor de spullen in huis een duurzame is. Voor solid surface kan volmondig ‘ja’ worden gezegd. Het materiaal gaat namelijk zeer lang mee, het hoeft niet onderhouden te worden met chemische middeltjes en de productie heeft een kleine ecologische footprint.

Al onze producten waar maatwerk voor staat, is voor u in elke gewenste maat te maken ook kunnen we de douchewanden en nisdeuren voor u laten inmeten en op maat laten maken.

U kan in onze webshop ook verschillende standaardproducten vinden die u gemakelijk kan bestellen.

Hieronder vind u nog een aantal belangrijke dingen om te weten over maatwerk.

Wat is het voordeel van maatwerk in de badkamer: Met een badkamermeubel op maat maakt u optimaal gebruik van de ruimte in uw badkamer, omdat u precies zelf kan kiezen hoe groot u het meubel wilt of hoe groot u de kast wilt laten maken maar ook omdat u alles naar u eigen wens kan invullen. Met een badmeubel op maat creëert u niet alleen meer praktische opbergruimte, maar oogt uw badkamer ook nog eens extra ruimtelijk. Een ander groot voordeel van een maatwerk badkamermeubel: u bent helemaal vrij in uw keuzes voor materialen. U heeft eindeloze mogelijkheden bij het samenstellen van uw maatwerk badkamermeubel. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de eisen die u aan zo’n meubel stelt. Dan gaat het natuurlijk over de hoeveelheid opbergruimte, de uitstraling en natuurlijk belangrijk om niet te vergeten de kleur die u wenst in u badkamer, een eikenhouten meubel heeft bijvoorbeeld een heel warme uitstraling. Soms is een combinatie van standaard en maatwerk nodig om uw badkamerwensen te realiseren. Daarom kan u in onze webshop ook verschillende standaardproducten vinden zodat u de badkamer precies naar u eigen wens kan realiseren. Opbergruimte is een belangrijke functionaliteit van uw badkamermeubel of u eiken inbouwkast hiermee kan u voor nog meer ruimte zorgen in u badkamer. Er zijn dan ook vele mogelijkheden om op een slimme manier voor veel opbergruimte te zorgen. Met een maatwerk badkamermeubel kan u optimaal gebruik maken van de ruimte.

Voor onze maatwerkproducten moet u altijd rekening houden met een langere levertijd zoals: tussen de 5 en 8 weken levertijd, heeft u het product zo snel mogelijk nodig kunnen we altijd proberen om deze eerder klaar te krijgen voor u, voor al onze andere producten is de levertijd meestal tussen de 2 en 7 werkdagen maar dit is per product verschillend dit kan u vinden als u op het product zelf kijkt in de omschrijving.

 

Elk merk dat wij verkopen heeft de eigen garantietermijn hieronder vind u van verschillende merken de garantie.

Grohe: 5 jaar garantie

De GROHE fabrieksgarantie geldt voor een periode van vijf jaar en gaat in op de datum van aankoop, maar geldt niet langer dan een periode van zes jaar na de productiedatum van het respectieve GROHE product.

Er kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie, − Indien het product niet correct is geïnstalleerd, onderhouden of gerepareerd, − Indien het defect is veroorzaakt door incorrecte bediening of incorrect gebruik van het product, − Indien het defect is ontstaan doordat er geen of verkeerd onderhoud is uitgevoerd, − Indien er andere reserveonderdelen dan GROHE reserveonderdelen worden gebruikt tijdens reparaties of onderhoud van het product, − Indien het defect is veroorzaakt door transport of installatie van het product, − Indien het oppervlak is bekrast, − Indien het product een showmodel/ex-showmodel is, − Indien verbruiksgoederen (zoals filters, filterpatronen, beluchters of batterijen) of materialen die aan slijtage onderhevig zijn, (zoals afdichtingen of slangen) beschadigd zijn, − Indien het defect is veroorzaakt doordat kwetsbare onderdelen (zoals glas of lampen) zijn gebroken, − Indien het defect ontstaat door agressieve invloeden van buitenaf (zoals chemicaliën, reinigingsmiddelen), kalk of verstoringen vanwege ijs en/of kalk, − Indien het defect is veroorzaakt door specifieke invloeden van buitenaf (bv. een te hoge of negatieve druk in de lijn, te veel of te weinig spanning op de lijn)

Hansgrohe: 5 jaar garantie

De garantie is niet van toepassing op de volgende onderdelen:

– aan slijtage onderhavige delen;

– breekbare onderdelen zoals glas en verlichting (bij defecten veroorzaakt door breuk);

– vervangingsonderdelen zoals batterijen, lampjes en filters. De Fabrieksgarantie is bovendien niet van toepassing in de volgende gevallen:

– bovenmatige belasting, verkeerd, oneigenlijk of onnatuurlijk gebruik van het product;

– opzettelijke of door verwaarlozing ontstane beschadigingen;

– beschadigingen veroorzaakt door gebrek aan onderhoud, verkeerd onderhoud of gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen (zie reinigingsadvies);

– incorrecte afstelling van de waterregulerende (zouthoudende) installatie;

– wanneer installatie is verricht door niet erkende installatiebedrijven of gebruik is gemaakt van onderdelen van “vreemde herkomst”;

– beschadigingen ontstaan tijdens montage; – incorrecte installatie (o.a. niet conform de montagehandleiding); – invloed van chemische/elektrochemische stoffen of invloed van elektriciteit; – schade ontstaan door “force majeure”of natuurrampen (o.a. overstroming, brand en bevriezing).

De klant zal nimmer een beroep kunnen doen op de garantie wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onjuiste montage en/of oneigenlijk gebruik. Ook indien de klant wijzigingen heeft aangebracht aan het product vervalt de garantie.

Italian Inox: 5 jaar garantie

Op de collectie Italian inox geven we maar liefst 5 jaar garantie. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie, Indien het product niet correct is geïnstalleerd, onderhouden of gerepareerd, Indien het defect is veroorzaakt door incorrecte bediening of incorrect gebruik van het product, Indien het defect is ontstaan doordat er geen of verkeerd onderhoud is uitgevoerd.

 

Waterevolution: 5 jaar garantie

Er kan geen aanspraak worden gemaakt op garantie, Indien het product niet correct is geïnstalleerd, onderhouden of gerepareerd, Indien het defect is veroorzaakt door incorrecte bediening of incorrect gebruik van het product, Indien het defect is ontstaan doordat er geen of verkeerd onderhoud is uitgevoerd.

 

Xenz: 5 jaar garantie

Op Xenz kranen wordt 5 jaar volledige fabrieksgarantie gegeven. Voor gebruik van de kranen eerst de leidingen goed doorspoelen.

Algemene tips

– Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het product.

– Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen en schuurmiddelen.

– Toe te zien op een juiste montage en correct gebruik van het product.

Waterontharders verzuren het kraanwater. Kranen in de uitvoeringen: mat zwart, mat wit en inox hebben een softe oppervlaktestructuur, waardoor zuur water snel onherstelbare vlekken veroorzaakt. Wij geven geen garantie op zuurvlekken. Voorschrift Gebruik alleen reinigingsproducten/materialen die speciaal voor dit doel zijn bedoeld.

Gebruik nooit reinigingsproducten/materialen die zoutzuur, azijnzuur, bijtende of schadelijke zuur- of chloorsoorten bevat. Dit kan veel schade veroorzaken.

Reinigers met fosforzuur mogen alleen gebruikt worden als deze uitsluitend voor sanitair doeleinden bestemd zijn.

Het mengen van verschillende reinigingsmiddelen is nooit toegestaan en kan schade veroorzaken.

Gebruik nooit reinigingsproducten/materialen met een schurende werking, zoals schuurpoeder, schuurspons, polijstmiddelen of microvezeldoek.

Droog u kraan af na gebruik met een zachte handdoek om kalkafzetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Breng de reinigingsmiddelen altijd eerst aan op een zachte doek of zachte spons, nooit direct op het product, omdat de spray of vloeistof in de openingen en gaten van het product kunnen gaan zitten en daar schade kunnen veroorzaken.

Spoel de producten na het gebruik van reinigingsmiddelen goed schoon met veel water. Er mogen geen restanten van reinigingsmiddelen achterblijven op het product.

Het gebruik van stoomreinigers is niet toegestaan. De hoge temperaturen kunnen de toplaag van het product beschadigen.

Bij de online aankoop van producten heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgaaf van reden te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van het product. Tijdens deze termijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U zult het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Bij retournering van het product dient ook de verpakking onbeschadigd retour te komen. Bij producten die door ons zelf geleverd zijn dient u deze ook zelf terug te brengen omdat dit te riskant is om met de post te versturen komen wij deze met eigen transport brengen.

De verzendkosten van u bestelling zijn verschillend, bij bestellingen onder de 100 euro worden altijd 7,50 verzendkosten in rekening gebracht, bij de rest van onze producten die niet met de post verstuurd kunnen worden rekenen wij 25,95 euro omdat dit met ons eigen transport geleverd word, maar bij bestellingen die hoger dan 500,00 euro zijn maar die toch door transport geleverd moeten worden rekenen wij geen extra kosten wij leveren voor u ook in de avonden of in het weekend om het u gemakelijk te maken.

Met uitzondering van levering op één van de waddeneilanden zal aan de hand van het volume en gewicht van de zending een extra bedrag in rekening worden gebracht.

De producten worden aan de (eerste) voordeur, op de begane grond afgeleverd. Dit betekent dat u zelf in eventueel verticaal transport (naar de 1e verdieping) moet voorzien. Wanneer uw adres een flat betreft wordt uw bestelling beneden bij de portiek afgeleverd.

Wilt u liever uw aankopen contant afrekenen, geen probleem als u ons een mail stuurt wanneer u wenst te komen kan u bij ons ook contant betalen in Etten-Leur.

heeft u andere vragen?
wij zijn altijd bereid om ze te beantwoorden!